Blauwe steen binnendorpels – op maat – bij COMPOSIETvakman.be

blauwe steen binnen dorpel bij COMPOSIETvakman.be

Een sfeervolle blauwe steen binnen dorpel bij COMPOSIETvakman.be: Altijd op maat, voordelig online & snel in huis! Binnen de categorie natuursteen binnendorpels is blauwe steen – de echte blauwsteen uit Henegouwen – met stip de meest populaire variant. Met een dorpel van blauwsteen gaat u voor een kwalitatief materiaal, sfeervolle & natuurlijke uitstraling en een optimale prijs – kwaliteit verhouding. U heeft de keuze uit (licht)gezoet & donkergezoet, waarbij het primaire verschil de kleur is: Blauwgrijs versus donker antraciet. Onderstaand vertellen wij u graag wat meer over onze blauwe steen en ook het verschil tussen gezoet & donkergezoet:

blauwe steen binnen dorpel bij COMPOSIETvakman.be

Meer info over onze blauwe steen. 

Er zijn natuurlijk een groot aantal ‘soorten’ blauwe steen en daarnaast nog veel meer gelijksoortige steensoorten. Bij COMPOSIETvakman.be is dit compleet helder: Al onze blauwe steen deurdorpels voor binnen zijn gemaakt van de echte blauwgrijze hardsteen uit Henegouwen (arduin). Dit is simpelweg de mooiste blauwsteen.

Blauwsteen / blauwe steen is een algemene noemer voor een kalksteen met een blauwgrijze kleur. Deze natuursteen soort betreft een afzettingsgesteente en wordt gekenmerkt door de aanwezigheid van fossiele insluitingen, oftewel diertjes met een kalkskelet. Dit is de basis van de blauwe hardsteenlaag, die soms ook witte aders kan bevatten. Soms zijn ook de versteende fauna resten zichtbaar aan het oppervlakte, wat zorgt voor een bijzondere en natuurlijke uitstraling.

Op het gebied van afwerking heeft u – voor binnen – de keuze uit licht gezoet & donker gezoet arduin. Licht / blauw gezoet arduin heeft die bekende blauwgrijze tint (waar de naam blauwe steen vandaan komt) en donkergezoet arduin neigt meer naar ‘donker antraciet’. Wat uw keuze ook wordt, altijd een passende dorpel bij COMPOSIETvakman.be