3 Manieren om je huis deze lente stofvrij te maken

Het is lenteschoonmaaktijd!

De lente is gearriveerd en het heldere zonlicht en de lange avonden maken de stofdeeltjes in huis goed zichtbaar. Stofdeeltjes die tijdens de winter zijn verzameld. De tijd is dan ook aangebroken voor een lente schoonmaak. Maak je huis stofvrij en voorkom allergische reacties voordat het pollenseizoen van start gaat. Hier zijn 3 manieren om het huis in de lente stofvrij te maken.

1. Ga de strijd aan met stof

Een drukbezet leven laat weinig tijd over voor stofzuigen en het laatste wat je wilt na een drukke dag op kantoor is je zorgen maken over rondvliegend stof. De eerste stap om jouw huis deze lente stofvrij te maken is door het probleem bij de bron aan te pakken. Een groot deel van het stof in huis komt vanuit textiel en van mensen. Kleine vezels, stuifmeel, vezels van kleding, papier en huidschilfers zweven in de lucht en vallen vervolgens op de grond.

De sleutel tot succes is om het stof niet te verspreiden tijdens het schoonmaken, maar om het zo snel mogelijk te verwijderen. Stofdoeken van veren verspreiden het stof. Maar als je de doeken vochtig maakt voor het afstoffen, houden ze het stof veel beter vast. Stof eerst de bovenste plankjes af en werk vervolgens naar beneden.

2. Kies voor innovatie: gebruik de juiste stofzuiger

Ga op zoek naar een stofzuiger die bij jou past. Lijd je aan een allergie? Kies dan voor een stofzuiger die zelfs de kleinste deeltjes fijn stof en allergenen opzuigt. Allergenen zijn eiwitten die allergische reacties kunnen opwekken, zoals inhalatieallergenen. Zij komen het lichaam binnen via inademing, zoals bijvoorbeeld stuifmeelpollen of uitwerpselen van huisstofmijt.

3. Pak die scheurtjes aan

Een van de beste manieren om het stof in huis te verslaan is om zoveel mogelijk scheuren in huis te dichten. Open haarden, raamkozijnen en deuren dienen allereerst aangepakt aan te worden. Hoe meer scheuren je kunt afdichten in het huis, hoe minder terugkerend stof je hoeft aan te pakken.

Zorg er ook voor dat je de vloeren zoveel mogelijk veegt. Bepaalde gebieden in huis verzamelen veel stof, zoals gangen en keukens. Door de vloer opnieuw af te stoffen met een natte doek verzamel je stof dat je de eerste keer misschien hebt gemist. Zorg ervoor dat mensen hun schoenen uitdoen bij het betreden van het huis, aangezien modder en vuil dat binnenkomt via schoenen uiteindelijk stof wordt zodra het uitdroogt.

De schoonmaakmiddelen van 123schoon.nl zijn een goede startplaats voor de lente schoonmaak. Maak jouw huis stofvrij en bekijk ook de stofzuigerzakken.