Alle soorten rolluiken op een rijtje

Rolluiken zijn inbraakwerende, warmtewerende en zonwerende luiken. Dit is dan ook de reden dat zoveel mensen een rolluik hebben bij hun woning. De meeste mensen kennen rolluiken waarschijnlijk als van die luiken die voor een garage zitten. Maar niets is minder waar. Hoewel de rolluiken ook daarvoor worden gebruikt, zijn er nog veel meer locaties waar je de luiken kunt gebruiken. Zo ook als zonwering voor je ramen. In deze tekst zullen wij jou vertellen wat de verschillende soorten rolluiken zijn en wat de verschillen en de voordelen zijn van de rolluiken. Zo kun jij ook Kiezen voor kwalitatieve rolluiken die de kou, de warmte, de zon en inbrekers buiten je huis laten.

Een rolluik voor de garage 

In de garage bergen mensen vaak fietsen of auto’s op. Het is daarom van belang om te voorkomen dat er eenvoudig mensen binnen kunnen komen in de garage en hier iets komen stelen of vernielen. Een goede manier om dit te voorkomen is door te kiezen voor kwalitatieve rolluiken, zoals garagerolluiken. Deze luiken voorkomen ten eerste dat mensen kunnen zien wat er in de garage zit, wat hen niet aantrekt om er in te breken, en bovendien is het ook erg lastig om bij een rolluik in te breken. Bovendien hou je de kou en warmte weg uit je garage. En extreme kou of warmte kan je fiets of auto met moeite laten werken. Door een rolluik te nemen kun je dit voorkomen.

Wat zijn inbouwrolluiken en waarvoor worden ze gebruikt?

Zoals de naam al aangeeft worden inbouwrolluiken ingebouwd. Dit houdt in dat de rolluiken op vensters worden gemonteerd en zich in de gevel bevinden. Het voordeel van inbouwrolluiken is dat ze isolerend zijn en geluid dempen. Op de warmste dagen van het jaar kun jij koel in je huis zitten en op de koudste dagen van het jaar is het bij jou lekker warm. Zo kun je aardig besparen op je energierekening. Bovendien geeft een rolluik veel privacy, omdat mensen niet naar binnen kunnen kijken. Kiezen voor kwalitatieve rolluiken is wel erg belangrijk, zeker als je niet wilt dat je binnen de kortste keren weer nieuwe moet aanschaffen. Vraag daarom vooraf advies aan een vakman die er verstand van heeft en die jou de beste rolluiken kan aanbevelen.

Opbouwrolluiken om op een venster te monteren

Opbouwrolluiken worden op een venster gemonteerd. Dit kan betekenen dat het op het kozijn wordt bevestigd of op steen of hoeklijnen. Bij opbouwrolluiken kun je ook rolluiken schuin laten plaatsen of op bijvoorbeeld een dakkapel. Opbouwrolluiken hebben geen andere voordelen dan inbouwrolluiken. Ze zijn beide zonwerend, warmtewerend, koudewerend, inbraakwerend en maken de ruimte erg donker. Een verschil tussen inbouwrolluiken en opbouwrolluiken is dat je de opbouwrolluiken een stukje beter kunt zien vanaf de buitenkant dan de ingebouwde luiken.