Waar op letten bij het kopen van een wastafel

wastafel kopen

Lees over een nieuwe wastafel voor in de badkamer kopen. Waar moet je op letten, en wat zijn de nieuwste trends? Na het lezen kun je de juiste keuze maken als je voornemens bent om de wasbak te vervangen of zelfs de badkamer te renoveren.

wastafel kopen

De diepte is onbelangrijk

Tegenwoordig zijn er veel verschillende modellen wastafel te verkrijgen. Je hebt met een wastafel kopen alle keuze. De meest moderne lijken de rechthoekige modellen. Het is begrijpelijk dat velen zo’n model mooi vinden, want het maakt menig badkamer tot een mooi geheel. In de praktijk kunnen de rechthoekige modellen lastig zijn met schoonmaken, en vooral kalkafzetting is een probleem. Bij sanitair schoonmaken en netjes houden is sowieso kalk een probleem, maar bij de rechthoekige modellen met een platte bodem is dat sterker het geval. Het is om die reden begrijpelijk dat enkelen de mode loslaten en gaan voor het kommodel. Voor alle modellen geldt, de diepte is toereikend, want zelden vult iemand de wastafel met water. Dus of er vijf, tien, of vijftien centimeter water in kan, maakt niet uit.

Het meubilair is prachtig

Bij een wastafel zit je altijd met de onderkant, de afvoerbuis met het waterslot. Velen vinden die zwanenhals niet mooi, werken het liever weg, en dan gaat de keuze niet enkel naar een wastafel kopen uit, maar ook naar een meubel. Hierin heb je ook de tijd mee. De badkamertrend van nu is blank hout, en dat dan tussen de strakke lijnen. Dus je ziet in het meubel heel speels de knoesten en nerven, en als achtergrond de strakke lijnen van de voegen van de tegels. Met zo’n meubel is iedere wastafel een sieraad maar bovenal de afvoerpijp is uit het zicht. Deze lijn is dan door te trekken, een stijlvolle mengkraan, en daarboven een kast met spiegeldeuren. Je hebt dan extra bergruimte, en zo kun je nog meer streven naar een opgeruimde badkamer. Het is een vaak vergeten kwestie, potentiële kopers bekijken een badkamer online of in een showroom, en vergeten dat het in gebruik rommeliger zal zijn.