De voordelen van een hangtoilet

hangtoiletten

Een hangend toilet heeft veel voordelen. Steeds meer mensen ontdekken de voordelen en besluiten om hun staande toilet te vervangen voor een hangend watercloset. Ook bij het uitzoeken van een hele nieuwe badkamer valt de keuze op een hangend toilet. Maar wat zijn eigenlijk de voordelen hiervan?

hangtoiletten

Een mooie strakke afwerking

Bij hangtoiletten wordt het hele reservoir of stortbak helemaal netjes ingebouwd. Het enige wat je ziet is het bedieningspaneel of de doorspoel knop en de hangende wc-pot. De rest is netjes in de muur of de ombouw die je daarvoor maakt weggewerkt. Voor het oog geeft dit een hele mooie strakke afwerking. Het oogt ook veel ruimtelijker omdat de toiletpot hangt en je het idee hebt dat deze zweeft en je er als het ware onder door kan kijken. Dat geeft de hele toiletruimte of badkamer een hele andere uitstraling.

Makkelijker met schoonmaken

Een ander groot voordeel is het schoonmaken van een hangend toilet. Bij een staan toilet moet je echt om de pot heen dweilen. Omdat een hangend toilet helemaal vrij van de vloer hangt kan je er gemakkelijk onder doorgaan met een dweil. Bij een staand toilet kost het je soms nog best wat moeite om echt de kleine ruimte achter de pot schoon te maken. Met hangtoiletten heb je dit probleem niet en gaat schoonmaken een stuk sneller en gemakkelijker.

Het ziet er modern en strak uit

Een toiletruimte is doorgaans niet zo heel groot. Een staand toilet neemt meestal al wat meer ruimte in. Je moet er altijd rekening mee houden dat de toiletpot een stukje van de muur af geplaatst wordt. Een hangend toilet neemt wat dat betreft veel minder ruimte in beslag. Omdat deze direct aan de muur en ombouw wordt bevestigd. Dat geeft de gehele toiletruimte een moderne en strakke uitstraling.